петак, 22. мај 2015.

„Lepota bez šarma je kao udica bez mamca.” — Ralf Valdo Emerson

                               

UPLITANJE KOSE


Svoj prvi post cu posvetiti uplitanju kose. Tačnije izgradnji afro kikica.
Leto je stiglo a jedna od obaveznih frizura tokom predstojecih vrelih dana su upravo jednostavne , a svakako  jedinstvene afro kikice. Ono što je prvenstveno vama bitno a zatim i frizerima je stanje vaše kose. Tako da želim na početku da razbijem predrasude i potvrdim da afro kikice ni na koji način ne oštećuju vašu kosu. Način izrade afro kikica je  složen proces, ali ako se svaki deo uradi profesionalno vi cete biti maksimalno zadovoljni a vaša kosa nakon skidanja duža i ono najbitnije u stanju kakvom je bila pre izrade. 
 - POSTUPAK IZRADE : 
Uplitanje kose u proseku traje od 6h do 12h.
 Kosa  mora biti čista i ono sto je estetski važno ukoliko je  osoba farbana treba pre toga da ofarba svoju kosu pri temenu (izrastak). 
Zatim se cela kosa dobro isčešljava i deli . Nakon čega se konsultuje sa klijentom na koji način svakodnevno nosi  šiške , da li se javlajuju problemi sa zaliscima i td...  
Materijal sa kojim se vrši uplitanje se dodaje na kosu , ne lepi se hemijski!!!
Dužina kikica i širina zavise od želje klijenta, mada je tada najbolje konsultovati se sa frizerom. 
Jer on može dobro da proceni vaš kvalitet i stanje kose. 
Ono što je najbitnije ukoliko je osoba koja vam radi uplitanje kose profesionalna obratiće pažnju na koji način i koliko će opteretiti vas koren kose. I zbog toga je najbolje početak kikice spustiti barem pola cm od korena. Generalno kvalitet naše kose je daleko drugačiji od područija gde je ova frizura nastala zbog toga se treba držati osnovnih pravila. 
Nega i održavanje kikica je jednostavno. Nakon 7 do 10 dana od izrade kosa se pere normalno , po mogućstvu jačim šamponom . Lagano se masira koren kose i ispira. Tokom perioda sa afro kikicama NISU vam potreni ni regeneratori ni pakovanja. Pustite vasu kosu da odmori i sama se " nahrani ". Nakon pranja potrebno je dobro iscediti kikice kako voda ne bi opteretirla materijal . 
Ova frizura moze se nositi do tri meseca kada je najbolje da napravimo pauzu.  Kosa se raspetljava normalno , gde se dodati materijal seče do onog dela gde počinje vasa kosa. 

I za kraj afro kikice se mogu uplitati sa veštackom kosom ili sintetčkim koncima. Obe opcije mogu sjajno da izgledaju uz kosu. Na vama je da jedno ili drugo uklopite u svoj stil odevanja. I naravno hrabro ponesete ovo frizuru. Nema česljanja, feniranja.. Mozete da uzivate u odlicnoj friziri i sjajnom izgledu kose i na + 40 stepeni.  

Ukoliko vam se svideo tekst, imate pitanja ili predlog za sledeci post pisite . Ostavite komentar , lajkute nas na FB  https://www.facebook.com/pages/Afro-kikce-Milica/1580340178892580?ref=hl

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.